Get Rhythm og Martine Haugen

Gutta i Get Rhythm er fra Gausdal og spiller for det meste country, rockabilly og rock. Repertoaret består foreløpig av coverlåter. Bandet har en stor forkjærlighet for Johnny Cash, og har tatt bandnavnet fra en Cash-låt.

Bandet har av og til med seg Dombås-jenta Martine Haugen på vokal. Hun kommer også til å være med når de spiller på Dovrelæven 17.august.  

Hva er den musikalske fellesnevneren til medlemmene i gruppa?
– Den musikalske fellesnevneren kan være vanskelig å finne. Det er et bredt spekter med forskjellige preferanser i gruppa. Alt i fra country og rockabilly, til jazz og rock. Det slår imidlertid aldri feil når vi er samlet i bandbilen, at alle synger for full hals på annenhver sang. Vi har på mange måter skapt vår musikalske fellesnevner mens vi har vært sammen på jobber og ikke minst på vegen. Kort sagt: musikk som skaper god stemning!

Fortell litt om hvorfor dere liker Johnny Cash så godt.
–  Forkjærligheten for Johnny Cash kommer først og fremt på grunn av mannen han var og det han sto for. Han var på mange måter kontroversiell, samtidig som han var ydmyk og stilren. Så er det ikke til å stikke under en stol at imaget til «the man in black» appellerer kraftig til oss.

Hvilke ambisjoner har dere med musikken?
– Get Rhythm begynte med fem gutter som hadde det gøy med musikk og vi kan strengt tatt ikke si at så mye har endret seg. Ja, rammene rundt har endret seg noe, men i bunn og grunn er ambisjonen med musikken å glede andre og å ha det gøy. Det er selvsagt også stas å fremme Johnny Cash og rockabilly!

Har dere skrevet låter selv? Hvis ikke, har dere vurdert det?
– Foreløpig har skriving av egne låter forgått i liten skala. Vi har selvsagt tenkt mye på saken, men har ennå til gode å komme i gang. Kanskje sommeren setter fart på sakene?

Hva bidrar Martine med i lydbildet deres?
 – En trenger ikke være blodfan av rockabilly eller Johnny Cash for å forstå at Martine Haugen er det norske svaret på June Carter. Hun har en særegen stemme som løfter lydbildet mange hakk og er en selvfølge når vi virkelig skal trøkke til!

Hvor mye ser dere fram til å spille på Dovrelæven?
 – Vi gleder oss så klart utrolig mye til Dovrelæven. Det er noe helt spesielt med å spille i hjemlige strøk og ikke minst i Dovre!

Get Rhythm_Martine (1).jpg

Medlemmene i Get Rhythm:
Martin Øvstehage - vokal og gitar 
Erik Sverre Engeland - vokal, gitar, munnspill
Kjetil Andre Jensen - bass 
Erlend Trinerud Rognlien - vokal og gitar 
Erlend Hofstad - gitar 
Sondre Staum - trommer

Trollbinde