Dovrefjell Disharmoniske Selskab

Dovrefjell Disharmoniske Selskab (DDS) har holdt på siden 1981. I starten var de mest av alt et barbershop-kor (barbershop er en form av a cappella) og gjorde stor lykke med det. Så ble det mer folkemusikk, og etter hvert utvida de repertoaret til å også omfatte kirkemusikk og andre musikkstiler. Per i dag er det ca 20 medlemmer i DDS, og den 17. august kan du oppleve dem på Dovrelæven i Minneparken.

Mari Midtli er dirigent i DDS og har vært det siden 2017. Gudmund Eggen er en av veteranene i koret. Eggen har vært med siden 1985, og har vært leder i koret siden februar i 2019. Vi pratet litt med dem i en pause i ei korøving.

Si litt om aktiviteten i koret.

– Vi har vært i utlandet på forskjellige festivaler. Vi har vært med på Nordisk-Baltisk korfestival et par ganger, og vi har vært på Jylland og i York bl.a. Vi var også med på Maihaugen på sankthansaften. Det har vært mye aktivitet i koret. Aktiviteten har gått noe ned etter hvert, kanskje litt pga. økende gjennomsnittsalder? Vi er derfor ute etter nye stemmer.

Som dirigent i koret, Mari, hva vil du si er målet ditt med DDS?

– Målet er at det skal låte så organisk og avslappa som mulig og klinge godt. Det skal være godt å høre på. Jeg syns vi får til det ganske ofte.  

Hvordan har din inntreden preget repertoaret i koret?

– I starten etter at jeg kom inn, jobba vi mye med folkemusikk. Litt tilbake til sånn som det var en periode. Det er folkemusikk som er min bakgrunn. Etter hvert har vi jobba med litt forskjellig musikk.

Si litt om planene framover.

– Det blir konserthelg med norsk musikk som tema i slutten av oktober. Da skal vi ha to konserter med band og solist. En på Dombås og en på Sel. Før det er det Dovrelæven.

Dere skal synge på Dovrelæven lørdag 17. august. Hva betyr det for koret å opptre på et lokalt arrangement?

– Vi har hatt som målsetning at vi skal ut i lokalmiljøet, både for å underholde, men også for å rekruttere nye medlemmer. Derfor er det kjempefint å bli spurt om å delta. Det er helt klart ei viktig oppgave å være synlig i lokalmiljøet.

Nå har dere mulighet til å komme med egenreklame. Hvorfor skal folk begynne å synge i DDH?

– Det er både sosialt og musikalsk utviklende. Man blir godt tatt vare på i koret og vi legger opp repertoaret etter stemmene. Vi har behov for både damer og karer. Spesielt karer, der er det et stort behov. Vi tar også mer enn gjerne imot ungdom. Vi starter opp igjen med øvinger samme dag som vår opptreden på Dovrelæven. Her er det bare å møte opp!

DDS 18.06.19.JPG

 

Trollbinde