Martin Jøndal Skåre fra Tenebris Army

Martin Jøndal Skåre er 21 år og har vokst opp på Dovre. Han begynte å spille gitar, bass og trommer da han var rundt 10 år. Da var AC/DC og ABBA de musikalske favorittene. Etter det har han for det meste operert innen metal og hardrock, og spiller nå gitar i det Gjøvik-baserte bandet Tenebris Army. Bandet spiller på Dovrelæven lørdag 27. juli. I den forbindelse tok vi en liten prat med Martin.

Si litt om hva du har gjort av musikk før du ble med i Tenebris Army.
– Da jeg var 17 år ga jeg ut albumet Staak under navnet MafGorgol. Her spilte jeg alle instrumentene selv og ga det ut på cd. Ellers gikk jeg et år på musikklinja på Viken folkehøgskole på Gjøvik. I løpet av det året utvikla jeg meg mye på det musikalske planet, men også på det menneskelige planet.

Hvor lenge har du vært med i bandet?
– Jeg har vært med i Tenebris Army fra starten, vi begynte høsten 2017.

Går det an å si noe om hvilken sjangerbås man kan putte bandet i?
– Det er vanskelig å si hvilken sjanger vi er i, for det er så store kontraster mellom låtene. Jeg vil kanskje si at det vi driver med er hardrock eller metal. Vi har valgt å kalle det 100% ærlig rock.

Hvilke planer har dere framover?
– Vi kom ut med albumet Eyes of the Fallen i mars, og vi er i ferd med å spille inn en EP. Den kommer i løpet av høsten.  Vi lager musikk hele tiden.

Hvordan blir det å spille på Dovrelæven?
– Det er alltid fint å spille på hjemmebane. Både jeg og bandet ser fram til det.

Medlemmene i Tenebris Army:

Victor Tenebris - vokal/gitar/låtskriver
Anders Bakkum - bass/vokal
Martin Skåre - gitar
Erik Sunde Omdahl - trommer

Hør Tenebris Army på Spotify og Youtube:

tenebrisarmy.jpeg
Trollbinde