Gone North

I 2018 møttes sju musikklærerstudenter på Hamar. Med en felles interesse for ekte countrymusikk, fant de fort ut at de hadde lyst til å danne et band, og begynne å skrive countrylåter sammen.

Fire år senere er Gone North klare for å ta verden med storm. Med en EP og to singler ute, er de mer motiverte enn noensinne til å vise seg fram for omverdenen. Gjennom en variert besetning skaper Gone North et unikt lydbilde som henter elementer fra bluegrass, rock, og ikke minst moderne, outlaw og tradisjonell country. Bandet utforsker ulike dimensjoner ved countrymusikken, og i repertoaret deres kan man finne både sørgelige, hjerteknusende countryballader, og oppløftende uptempo låter som det går an å ta en svingom til. Når Gone North spiller konsert skal man kunne danse, men også sitte stille å nyte fine strofer og melodier.

Gone Norths låter er skrevet med inspirasjon fra egne liv, tanker og følelser, og historier fra omverdenen. Tekstene er skrevet på engelsk, og handler om alt fra ulykkelig kjærlighet til lovløse hardhauser. Med tanke på at Gone North er et norsk band, finner man nordiske elementer i både tekst og melodi.

Den nyeste EP’n selvtitulert «Gone North» er en EP med et vidt spekter av instrumentering, soloer og tekster som handler om alt fra kjærlighet til drap. Alt fra den rolige countryvalsen «Autumn Waltz» fylt med steelgitar og duetterende vokal, til en bluegrass-inspirert vaskeekte murderballad i «Tay River». EP’n har med andre ord noe for alle. Dystert, dansbart, følsomt og fengende riff som lett klistrer seg til hjernebarken.

Opplev Gone North i Minneparken lørdag 19. august!

Trollbinde